Harry Potter -lapaset

Harry Potter lapaset - nou probleem
Mä olen pitkään inhonnut tehdä lapasia, koska peukalon tekeminen tuntuu ylitsepääsemättömältä työltä sen jälkeen, kun kärkikavennukset ovat valmiit, langat katkaistu ja viimeiset silmukat pujotettu turvaan. Varastosta löytyy edelleen onnettomia pareja, jotka ovat peukoloa vaille valmiita tekeleitä. Päätin kuitenkin tarttua uuteen haasteeseen, kun näin Ravelryssä ohjeen lapasista, joissa inspiraationa on toiminut Harry Potterin mystinen velhomaailma.

Olen viime aikoina tehnyt aikalailla pelkästään villasukkia, joten pieni vaihtelu oli oikein toivottua, kun tuntuu, että kantapään osaisi tehdä jo unissaankin. Kuten kuvista näkyy niin Harry Potter -lapaset eivät jääneet ilman peukaloa, vaikka oma ennakko-oletukseni oli, että vasta joulun lähestyessä inspiroituisin viimeistelemään nämä. Ehkä olen pääsemässä nyt pikku hiljaa mun peukalokammosta eroon. Tosin tällä hetkellä pyöröpuikoilla on valmistumassa taas villasukat, mutta niistä sitten myöhemmin lisää, kunhan ne valmistuvat. Tässä postauksessa keskitytään nyt näihin Harry Potter -lapasiin ja itse neulontaprosessiin.Hyödynsin jälleen kerran magic loop -tekniikkaa, joten molemmat valmistuivat näppärästi yhtaikaa. En voisi kuvitellakaan neulovani enää toisen ensin ja sitten toisen, kun tähän tapaan on jo niin tottunut. Tosin kirjoneuleissa tämä toisinaan tuottaa harmaita hiuksia, koska saan lankakerät poikkeuksetta aina solmuun jossain vaiheessa. Mun taktiikkana on asetella toisen parin langat toiselle puolelle ja toisen toiselle, mutta monesti jossain vaiheessa iskee laiskuus ja kaaos on taattu.

Lankana käytin näissä tuttua ja turvallista 7 veljestä -lankaa, mitä mulla olikin valmiiksi varastossa. Operaatio vanhoista lankakeristä eroon on edelleen käynnissä. Olen huomannut erehdysten kautta, että 3,5 mm paksuiset puikot taitavat olla omalle käsialalleni parhain vaihtoehto.

Käytettyjen lankojen värit:

  • 011 valkoinen
  • 023 maissi
  • 044 tummanharmaa (simeoni)

Nämä lapaset edistyivät hyvää vauhtia automatkalla Kainuun korvesta Poriin ja takaisin. Tämän lisäksi mökkielämään kuuluivat TLC:n tarjoamat hömppäsarjat ja Friin murhamysteerit. Mulla on edelleen kriisi sen suhteen, että mitä sarjaa alkaisin seuraamaan Netflixistä, joten ehdotuksia otan mielelläni vastaan. Erityisesti sellainen sarja kiinnostaisi, joka ei vaatisi koko ajan täyttä keskittymistä, vaan että välissä malttaisi neuloakin.

Harry Potter-lumos-lapaset

Alkuperäinen ohje toimi hyvänä ohjenuorana tekemiselle. Kuvio oli pääasiassa omaan makuuni kivasti suunniteltu, mutta päädyin tekemään pieniä muutoksia loppujen lopuksi. Etupuolelta jätin ylimääräiset valkoiset pisteet pois peuran rintakehästä sinnitellen pitkien langanjuoksujen kanssa, mutta toinen puoli koko hieman isomman muodonmuutoksen, kun inspiroiduin ihan kunnolla Harry Potter -teemasta.
Päätin sisällyttää kämmenten sisäpuolelle ripauksen taikaa lumos-loitsulla. 
Tämä toi tekemiseen lisää haastetta, koska ruudukkokuvion puuttuminen tarkoitti pitkiä langanjuoksuja ja -sitomisia, jotka eivät onneksi näy pahasti oikealle puolelle. Valkoinen osa ei ole kuitenkaan yhtä tasainen kuin muu lapanen, mutta  ehkä sitä kukaan ei niin läheltä tihrustele, että se haittaisi. Lumos-teksti on siis silmukoitu jälkikäteen ja olen niin fiiliksissäni tästä tekniikasta. Varsinkin, kun tuntuu, että oma tekeminen on kehittynyt tasaisemmaksi. Tosin epäröin pitkään, että onko keltainen väri tarpeeksi erottuva sittenkään, mutta toisaalta se on aika passeli, kun puhutaan kuitenkin valosta.

Nämä lapaset eivät itse asiassa tule omaan käyttööni, vaikka jonkinasteinen potteri-fani voin myöntää olevani. Tein nämä lahjaksi ystävälleni, joka on suurin Harry Potter -fani, jonka tiedän. Hänellä on myös erityinen merkitys lumos-loitsulle, joten toivottavasti nämä lämmittävät käsien lisäksi myös mieltä.

Tässä meinaa itse asiassa olla hieman inspiraation kriisiä neulomisessa. Joululahjat alkavat olla hyvällä mallilla jo tässä vaiheessa vuotta ja oma sukkakori on sen verran täynnä jo villasukkia, ettei vähään aikaan uusia tarvitse tehdä. Mutta tällaiset tuli näistä Harry Potter -lapasista. Musta olisi kiva myös kuulla, että millaisia Harry Potterin inspiroimia neuletöitä te olette innostuneet tekemään.

Ei kommentteja