5 suosikkivesiputousta Islannissa

Islannissa melkein jo turtuu vesiputouksiin, sillä niitä on vähän joka puolella. Valinnanvaraa ainakin riittää ja jokaisella on ne omat piirteensä, jotka tekevät niistä omalla tavallaan upeita kohteita vierailla.

Tässä postauksessa listaan vesiputouksia, jotka nousivat omiksi suosikeikseni erinäisistä syistä. Vähän on sellainen olo, että tähän listaukseen vaikutti aika paljon sääolosuhteet, sillä suurimpaan osaan näistä sattui suhteellisen hyvä sää tai sauma, jolloin ei satanut vettä kaatamalla. Kuitenkin, tässä olisi nyt viisi suosikkivesiputousta Islannista.

Litlanesfoss

Tämä vesiputous, jonka kuva komeilee heti ensimmäisenä tässä postauksessa, sijaitsee pienen matkan päässä parkkipaikalta. Mukavaa kävelyä ylämäkeen, mutta onneksi paluumatkaa vauhdittaa alamäki. Erityisesti ihastuin pilareihin, jotka muodostivat mielenkiintoista kuvioita vesiputouksen läheisyyteen.

Saman lenkin varrella saa itse asiassa lyötyä kaksi kärpästä samalla kertaa, sillä kauempana sijaitsee vielä Hengifoss. Me päätettiin kuitenkin skipata se rajallisen ajan takia, mutta sekin on varmasti upea näky ja kävelymatkan arvoinen kohde.

Bruarfoss 


Bruarfoss ei ehkä ole se kaikista suurin tai mahtavin kooltaan, mutta väriltään se on aivan omaa luokkaansa. Uniikin tästä vesiputouksesta tekee sen turkoosi väri, joka saa ihmettelemään, että kuinka tuo on oikein mahdollista.

Toisaalta vesiputouksen löytäminen on myös oma seikkailunsa, sillä sinne ei ole selkeitä opasteita. Reitti oli todella mutainen ja pääsy oli vesiputoukselle oli haastavaa. Hyvä puoli tässä on toki se, ettei paikka toistaiseksi ainakaan kuhise muita turisteja, vaan erikoista väritystä saa ihmetellä melko rauhassa.

Gljúfrabúi


Pääsy tähän vesiputoukseen on todellinen kokemus, sillä ensin täytyy kahlata pienestä aukosta sisälle luolaan. Virtaava vesi ja liukkaat kivet tuovat oman haasteensa tähän touhuun, mutta samalla se teki tästä vesiputouksesta yhden mun suosikeista.

Luolassa sijaitseva vesiputous oli sellainen näky, ettei kaduttanut yhtään kastella vaatteita läpimäriksi päästäkseen näkemään sen. Uhkarohkea taittaa matkan vaikka avojaloin, mutta itse suuntasin luolaan kengät jalassa. Kamera tosin kannattaa visusti laittaa muovipussiin tai jättää suosiolla pois matkasta.

Svartifoss
Skaftafellissa sijaitseva Svartifoss on alueen yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä. Parasta antia ovat ehdottomasti erikoiset mustat pilarit, jotka kehystävät kauniisti vesiputousta. Niihin itsekin ihastuin.

Tämä kohde ei ole sellainen, että olisit perillä, kun astut autosta ulos. Vesiputousta ei itse asiassa näe ollenkaan tieltä tai parkkipaikalta, vaan se on pienen vaelluksen takana. Edestakaiseen matkaan kannattaa varata aikaa noin puolitoista tuntia.

Seljalandsfoss


Seljalandsfoss on melkoinen turistirysä, mutten toisaalta ihmettele sen valtavaa suosiota. Tämä vesiputous on sijaintinsa puolesta helposti saavutettavissa ja onhan se nyt todella näyttävä kaikin puolin. Omanlaisensa elämys on pääsy vesiputouksen taakse, missä pääsee tuntemaan virtaavan veden voiman läheltä. Vedenpitävät vaatteet ovat suositeltavia, muttei pakollisia.

Islannin reissun jälkeen oli kyllä vesiputouskiintiö täynnä jonkin aikaa, mutta on ne kyllä upeita kohteita. Kuvat eivät edes välttämättä anna osviittaa huimista korkeuksista, joista vettä virtaa taukoamatta. Sanattomaksi vetää.

Ei kommentteja