Härskit emojilapaset

Nainen lapaset kädessä.

Tällä kertaa vuorossa on hieman astetta härskimmät emojilapaset, joissa yhdistyvät munakoiso ja lentävät pisarat -emojit. Jokainen voi tehdä omat tulkintansa tästä emojiyhdistelmästä, mutta no ehkä näihin lapasiin on hyvä suhtautua mieluummin huumorilla kuin liian tosissaan.

Näistä tuli kyllä niin hirveät, mutta samaan aikaan jotenkin niin huvittavat, että pelkkä näiden näkeminen pistää tirskumaan. Käydään seuraavaksi tarkemmin läpi, miten nämä lapaset syntyivät ideasta aina valmiiseen toteutukseen. Mukana on myös ohje silmukointiin, jos munakoisolle on kysyntää.

Lapaset kädessä.

Välillä mietin itsekin, että mitäköhän sitä tuli oikein ajateltua, kun tällaiset tekeleet puikoilta putosivat juuri sopivasti ennen joulua pukinkonttiin. Alkuperäisenä inspiraationa toimi tuo lilalanka, joka osui sattumalta silmiini lankahyllyltä ruokaostosten ohessa. Mietin silloin, että tuo jos mikä on kuin tehty munakoison väriseksi, naurahdin ja poistuin liikkeestä ilman lankaa ostoskärryissä.

Tämä lankahavainto ei kuitenkaan jättänyt rauhaan, vaan aloin googlettelemaan, onko millaisia munakoisotekeleitä internetin ihmeellinen maailma pulloillaan, mutta hakutulokseni nappasivat jotain pehmoleluja ja pipoja. Ei mitään sellaista, mistä olisi tullut välitön inspiraatiopuuska, että tuo on tehtävä.

Viimeinen silaus ja itse asiassa sysäys näiden tekemiseen oli sellainen emojiläppä, mistä sain tämän lopullisen idean, että taipuisikohan munakoiso lapasiin ja saisikohan siihen kaveriksi vielä vähän pisaroita tirskumaan toiseen lapaseen.

Lapaset kädessä.

Internetin syövereistä en ihan suoraan onnistunut löytämään lapasten silmukkamäärään sopivia silmukointikaavioita munakoisolle tai vesipisaroille, joten sovelsin Photoshopin avulla omat jäljennelmät näistä tunnetuista emojeista.

Tarvikkeet

🧶 3,5 mm pyöröpuikot (neuloin molemmat lapaset yhtaikaa magic loop -tekniikalla)
🧶 3,5 mm sukkapuikot (peukaloiden neulomista varten)
🧶 tylppäpäinen neula silmukointiin
🧶 7 veljestä keltainen (268)
🧶 7 veljestä lila (796)
🧶 7 veljestä sininen (124)
🧶 7 veljestä vihreä (366)


Ohjeena on sovellettu Novitan peruslapaset aukkopeukalolla -ohjetta. Yhden lapasen silmukkamäärä oli 44 eli tilaa silmukoiden jäljentämiseen oli leveyden puolesta maksimissaan 22 silmukkaa, kun halusin kuvion ainoastaan kämmenen puolelle. Näistä tuli koon puolesta sopivat naisten kätösiin.

Kaavio silmukointiin.












Tässä vielä varulta jakoon tämä taiteellinen neulekaavio, minkä mukaan jäljentelin silmukat näihin lapasiin. Osa silmukoista on silmukoitu vain puolikkaina, jolloin pienellä silmukkamäärällä kuvioon saa mahdutettua enemmän pelivaraa sulavuuteen. Tällä kikalla olen tehnyt viime aikoina lähes kaikki silmukoinnit, joten hyväksi tekniikaksi on todettu.

Näissä lapasissa munakoiso on silmukoitu vasempaan käteen ja pisarat oikeaan. Tällöin emojit käyvät yhteen, kun vaikka lapaset vie vierekkäin käsissä ollessaan.

Lapaset lumihangessa.

Sanotaanko näin, ettei pitkään aikaan ole naurattanut niin paljoa kuin mitä näitä lapasia tehdessä. En edes muista, mitä sarjoja näitä tehdessä tuli katsottua, kun mun vakiopaikka neuloa on aina sohvan nurkassa telkkarin äärellä. Vähän erilaisempi neulomisprojekti, mitä yleensä teen, mutta no, se on tehtävä, kun inspis iskee.

Nämä menivät siis joululahjaksi ja ainakin toivat hymyn huulille saajalleen. Saattaa toki olla, etteivät mene ihan jokapäiväiseen käyttöön, jännä juttu.

Ei kommentteja