3/14/2016

DIY Uutta ilmettä olohuoneeseen

teippiäpöytään

Moikka!

Meillä täällä kämpässä on vallinnut täydellinen erimielisyys sisustuksen suhteen. Siinä missä omaa silmääni miellyttäisi enemmän sellainen vaalea yleisilme, niin talon toinen asukki vannoo tummemman olevan tyylikkäämpi. Tämä on sellainen ikuisuustaisto ja molemmin puolin ollaan tehty myönnytyksiä, onhan tämä sentään kummankin koti.

Se on siis ihme jos ollaan samaa mieltä jostain uudesta sisustushankinnasta, ja se on varmaa, että asiasta käydään kyllä sanallista vääntöä. Ja niin minäkin olin ensin puistelemassa päätä, ettei jumantsuukkeli meidän sohvapöytää kyllä teippailla.

teippiii

Meidän sohvapöytähän on parinkympin Ikean aarre. Ei mitään korkeakiiltopintoja tai muitakaan hienouksia, ihan perus simppeli valkoinen. Tässä ei nyt ole ennen ja jälkeen kuvia, mutta lähtötilanne oli siis vitivalkoinen pöytä.

Teippauksessa on käytetty kontaktimuovia. Löytyy ihan vaikka Prismasta. On vaikka mitä kuvioita ja väriä, mattaa ja kiiltävää.

Pöydän pinta sai uutta ilmettä korkeakiiltoisesta valkoisesta ja alaosa muuttui kokeilumielessä puiseksi. Ja vaikka mä kovasti epäilin ensin, että mitäköhän tuosta nyt tulee, niin ainakin tuo korkeakiiltoisuus saa pöydän näyttämään heti paljon tyylikkäämmältä. Natsaa hyvin nyt tv-tasoon.

teippiäpöytätäynnä

Kätevää näissä teipeissä on, että ne saa näppärästi pois, kun alkaa kyllästyttää.

Eikä tarvita sen erikoisempia välineitä teipin paikoilleen saamiseksi. Toki omanlainen haaste on saada ilman ilmakuplia kiinni, mutta ihan siistiä jälkeä tuli vetelemällä valokuvakehyksellä. Ja hiustenkuivaaja on aika näppärä kuumentamiseen, jos kuumailmapuhallinta ei ole käden ulottuvilla.

Kannattaa ehdottomasti hommata rulla, joka on vähintään yhtä leveä kuin vaikka se pöydän pinta. Helpottaa kummasti hommaa, eikä tule ikäviä saumoja.

teippaushommia

Oma kokemukseni näistä on, että helppoa piristystä sisustukseen. Kätevästi voipi seuraavana päivänä päättää, että en mä tästä tykkääkään ja teipata vaikka uusiksi. Meillä on kontaktiteippiä käytetty myös keittiönpöydässä ja onpa Niko päällystänyt tietokoneensakin näillä.

Onko tällaiset kontaktimuovit teille tuttuja? Ja hei, miltä valkoisen ja puun yhdistelmä näyttää sohvapöydässä?

Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

4 kommenttia :

 1. Mä olen nähnyt DC-fixiä ihan kaikkialla ja se kiehtoo kieltämättä muakin! Haluaisin muuntaa meikkipöydän lasin johonkin mahtavaan kuosiin muttakun mieli ei osaa päättää, ääh! Mutta itse asiaan: pöytä sai mun mielestä aivan uuden ilmeen ja näyttää superhyvältä, puhumattakaan siitä, että se näyttää jopa hintavalta ;) Tuo alemman kerroksen puukuosi tuo syvyyttä ja mielenkiintoa kokovalkoiseen pöytään, tykkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poikaystävä on ihan hurahtanut näihin, jos se sais päättää, niin jokainen huonekalu ois varmaan jotenkin teipattu :'D Uu, meikkipöytä saisi kyllä uutta ilmettä pienestä tuunauksesta ;)

   Nyt, kun muuten sanoit, niin kyllä tuo parinkympin pöytä näyttää jotenkin hintavammalta! :D Ja kannatti kyllä antaa periksi teippauksen suhteen, kyllä mä oon lämmenny kans tuolle puukuosille! Kiitti kommentistasi! :)

   Poista
 2. Itteä kiinnostas kanssa kokeilla päällystää jotain tuolla kontaktimuovilla tai DC fixillä, mikä se nyt onkaan viralliselta nimeltään.
  Tähän asti tullu vaa läträttyä maalilla jos oon jotain halunnu tuunata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kontaktimuovit on siitä musta kivoja, kun ovat suht helppoja laittaa paikoillaan ja saa myös vaivattomasti pois :)

   Poista