11/20/2014

Melko maukas kanapiirakka

"Annikan keittiössä käryää useammin kuin tuoksuu hyvälle eiku"
CHICKEN salaisetresepsiteiku
Hellurei! Bongasin The Good Morning -blogista mielenkiintoisen ohjeen, että kuinka tehdä kanapiirakka, ja siitä se ajatus sitten lähti. Kaupan kautta kanat kainalossa kotia ja tuumasta toimeen. Mikään mastercheffihän meikäläinen ei ole, ruuan palaminen pohjaan on vain yksi taidoistani eiku. Silti lähdin vähän muokkailemaan tuota kyseistä ohjetta omaan makuuni vähän sopivammaksi, ensinnäkin kaikki tuliset mausteet veks, tuossa yläpuolella on mun karsittu versio raaka-aineista, ajattelin jakaa tämän teillekin saakka!
pannukuumana
   Ensiksi laitoin pannun tulille ja lätkäisin kanat siihen nätisti. Mähän en uskaltanut samaan aikaan tehdä itse taikinaa, vaan silmä kovana vahtasin, ettei vaan pala pohjaan tai muuta dramaattista. Päästäkseni helpolla, nappasin tosiaan mukaan valmiiksi hunajamarinoidun paketin ja lisäsin sekaan vaan paprikajauhetta kevyellä kädellä ( lue: puolet purkista saattoi ehkä hupsahtaa ). Sitten koska rypsiöljyä oli pannulla enemmän kuin tarpeeksi, suikaleet taisivat itse asiassa kellua kaiken sen keskellä, nerokkaana otin siivilän ja iskin kanaset siihen valumaan kaikessa rauhassa, bueno.
melkomössöö
   Sitten oli aika ottaa kipponen esille ja loput ainekset sekoitella keskenään piirakkataikinaksi kauha kauniissa kädessä. Mä käytin tässä ihan perusvehnäjauhoja, kun niitä kaapista kerran valmiiksi löytyi, ei tarvinnut arpoa kaupanhyllyillä, että enttenteelikamentten mitähän tuota uskaltais ottaa.
uuniaodotellessa
   Seuraavaksi taiteilin leivinpaperin piirakkavuokaan ja kaadoin taikinan nätisti siihen ( eli siis vimmatusti kaavin kipon pohjalta ). Siivilän hellässä käsittelyssä olleet kanasuikaleet ripottelin kaiken tuon päälle, vähän myös painelin niitä pohjaan enemmän, etteivät ihan kuuta kurkotelleet. Ja ei muuta kuin tulikuumaan kaksisataa asteiseen uuniin puoleksi tunniksi ja vola!
valamispiirakka
   Tällainen taideteos tuli mun kanapiirakasta! Nikon mielipide oli niinkin kannustava kuin hyii, mutta omaan makuuni tuo kyllä oli passeli, kylmänä ehdottomasti parasta! Harmi kyllä mä olen jo hotkinut koko tuon ihanuuden, oli muutes maukasta! :)

ps. nappaako tällaiset ruokahömpötykset? :D


Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

4 kommenttia :

  1. Tosi kivoja nää ruoka postaukset! Pitää itekkin kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää rueta varmaan useammin touhuilemaan keittiön puolella, että tällaisia saisi useammin tänne blogin puolelle! Mutta suosittelen, tuo oli tällaiselle kokkisankarille tosi simppeli ohje ja kaiken lisäksi tarjoili omnom-hetkiä! :)

      Poista
  2. Miehet...Munkaan kriittinen mies ei usein pidä kokkauksistani. Osittain siksi ovat jääneet vähäisiksi. Ei viitsi itselleen kokata. Omasta mielestäni ovat kyllä tosi hyviä...
    http://tanssitytto.wordpress.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se vähän turhauttavalta itelle kokkailu tuntuu, mutta toisaalta, jäipähän mulle enemmän tuota makoisaa piirakkaa! Onneksi kuitenkin osa on kelvannut ihan mukisematta! :)

      Poista