4/02/2014

Mielenrauha saavutettu

"Sanomalehtiä, kielioppia, pääsykoekirjoja, ennakkotehtäviä, niistä on mun kevät tehty" sanomalehtikaakaolla
Hellouta vain kaikille tasapuolisesti! Voin iloisesti ilmoittaa, että olen viimeinkin saavuttanut jonkinmoisen mielenrauhan yhteishaun suhteen, halleluja! Ei enää itkuparkupostauksia, että apua minne haen, voitte siis huokaista helpotuksesta ja nyt pitääkää mulle peukkuja ja pottuvarpaita pystyssä, että postiluukusta tulisi kesällä sellainen iloinen kirje. Ja hei, mä tilasin lehdenkin itselleni pysyäkseni kärryillä maailman menosta ( kuka arvaa jo tässä vaiheessa mitä alaa hain opiskelemaan? ), se oli vain lyhyt ilo, tänään ei tullutkaan lehti, murrmurr, palautteet lähti niin, että viuhvauh. Elämäni pieni ilo on kuitenkin ollut ensimmäistä kertaa ikinä ostettu purkkikermavaahto(?), joka on aivan perfekto erityisesti kaakaon kanssa!
pääsykoekirjakasa niinpaljontekemistä
   Mä hain siis sekä AMKn että yliopiston puolelle toiveikkaana mahdollisesta uudesta opiskelupaikasta. Mulla on yläasteelta saakka kutkutellut mielessä kirjoittamiseen liittyvä ammatti, siksipä melkeinpä kaikki mun hakupaikat liittyvät tavalla taikka toisella journalismiin. Ei sillä, että sille alalle on ne sadat muutkin hakijat, heheh, sisäänpääsymahdollisuudet ovat mitä ovat, yritetään nyt kuitenkin. Ja, ette arvaakaa sitä ketutuksen määrää, kun juuri olin ehtinyt tulostuttaa äiteellä kaikki artikkelet Tamperetta varten, niin sitä huomaa, että ei perkule, pääsykoehan on samana päivänä kuin Oulun, en ois halunnukkaan käydä molemmissa. Kuitenkin, lisäksi mä hain audiovisuaaliselle puolelle niin yliopistoon Lappiin kuin ylemmäksi amikseksi ja sitten pitkän pohdinnan jälkeen laitoin vielä suomen kielen pääaineeksi pariin paikkaan, huhuh. Nyt on kyllä vähäksi aikaa tehty valintoja ja askarreltu aivan yyberkannustava muistiinpanovihko, josta tulee mun journalismin sininen kultainen käsikirja.
luetaanmurunkanssa
   Pääsykoekirjat on aikalailla hommattu, yksi vielä on postissa tulossa, kun sitä ei kirjastosta tähän hätään löytynyt, piti ostaa. Mulla on meneillään armoton luku-urakka, samaan aikaan pyörii kuitenkin insinööriopinnot, joihin pitäisi panostaa, tuutoroinnin tehtävät olisivat vielä tekemättä puhumattakaan pariin koulutuspaikkaan vaadittavista ennakkotehtävistä, apua. Voi sitä ilonmäärää, kun huomasin, että parhaimmillaan palautukset niissä on jo 9.4, tietää ainakin, että mitä nyt ensi viikonloppuna tekee. Eniten päänvaivaa tuottaa tällä hetkellä artikkelin kirjoittaminen aiheesta suvaitsevaisuus, jonka suhteen mulla aivot lyö aivan tyhjää tällä hetkellä, eiköhän sitä jotain kuitenkin keksitä ( any ideas? ). Mun kevät tulee olemaan enemmän kuin kiireinen, enimmäkseen varmaan nenä kiinni kirjassa ja pääsykokeissa ramppaamista. Älkää huoliko, en mä tätä blogia aio kuitenkaan jättää sivuun, vaikka tällä hetkellä nuo pääsykokeet ovatkin se prioriteetti numero yksi! :)

Haitko sinä minnekään yhteishaussa / kokemuksia media-alan pääsykokeista? :)


Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

10 kommenttia :

 1. Ihania kuvia ja varsinki toi vika kuva :) Kissat on söpöjä,ihania,mahtavia olentoja :3

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti saat sen iloisen kirjeen :3

  http://tothebeautifulday.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Mulla taitaa olla tosi huono lukutaito tai jotakin, mutten ole ihan varma, että minne teit ennakkotehtäviä? :) Pelästyin meinaan, kun itsekin haen lukemaan suomen kieltä ja puhuit ennakkotehtävistä ja tuli paniikki ja apua :D Ei sinne taida kuitenkaan olla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit huokaista helpotuksesta, teen ennakkotehtäviä Turun journalismiin ja Rovaniemen audiovisuaaliseen suuntautumisvaihtoehtoon! :) Tsemppiä sulle pääsykokeisiin! :)

   Poista
 4. Lapin yliopistosta voin ainakin sanoo sen et ite tykkään ihan älyttömästi!:) Just sopivan kokoinen, eli niin pieni että siel on hyvä yhteishenki ja oikeesti läheiset&auttavaiset opettajat, ja niin suuri että jokainen päivä tulee vastaan ihan uusia tuttavuuksia joita ei oo koskaan nähnytkään. Tosin eipä mulla oo kokemusta muista yliopistoista :D Ja Rovaniemi muutenkin kaupunkina on just mun makuun, innolla jään ootteleen tuleeks sustakin Lapin tyttö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, kuulostaa tosi mukavalta paikalta, ja just sopivan pieneltä! Mä jotenkin vieraksun ajatusta suurkaupungin menosta, kun koko elämäni olen asunnut tällaisella hieman pienemmällä paikkakunnalla :D Oi vitsit, nyt kyllä toivon kahta kauheemmin, että pääsisin pääsykokeisiin ja ne menisivät hyvin! :)

   Poista
  2. Mulla oli tuo sama että en haluu minnekkään isoon kaupunkiin, ku oon aina kans asunu ihan pikkusessa kaupungissa. Rovaniemi tuntu just sopivalta et on rauhallista jne mut sit on kans menoa ja meininkiä kun sitä joskus haluu :) Ja esimerkiks kaupungilla saa kierrellä ihan rauhassa ilman suurempia jonotuksia kassoilla tai vaikkapa pukukopeilla! Mulla ei kauheena ollu tietoo Rovaniemestä ennestään muutaku et olin pari kertaa käyny täällä shoppaileen, mut yllätyin kyllä niin positiivisesti jo heti parin ekan viikon aikana!:) Ja sen että lappilaiset olis mukavia ja suvaitsevaisia allekirjotan kyllä täysin!

   Poista
  3. Mun tieto Rovaniemeen rajoittuu pariin satunnaiseen reissuun siellä päin, mutta tuon kuvauksen perusteella voisin hyvin viihtyäkin siellä! :) Saa nyt nähdä, että minnekä päin Suomea sitä opiskelupaikka aukeaa vaiko ei minnekään :D

   Poista