3/07/2014

Rinteiden kuninkaat

"Laskettelulasit pitävät pipon kätevästi paikoillaan" lasketellaan rinne lautailmassawihii lasketellaanwihii rinteessä laskettelusukset
Moikkamoi kaikki te vauhtihirmut ja -hirmuttomat! Tämä minun itsenäisen opiskelun viikkoni ( = loma ) alkaa pikku hiljaa olla hyvin uhkaavasti loppumassa vaikka tuntuukin, että vastahan se alkoi! Kuitenkin mulla oli tälle viikolle ainoastaan yksi suunnitelma, joka olisi aivan pakko toteuttaa, nimittäin laskettelu. Mä oon pienestä pitäen käynyt varmasti valehtelematta joka vuosi ainakin sen kerran talvessa rinteitä moikkaamassa. Kävisin toki oikein mieluusti useammankin kerran, mutta se on aina yhtä tympeätä huomata kuinka joka vuosi hinnat ovat taas nousseet astetta lähemmäs pilviä ja kaiken lisäksi mulla ei edes ennen ollut omia lasketteluvälineitä, joten kallista hupia oli. Mutta viime vuonna sain sitten viimeinkin joululahjaksi omat twinit, tykkääntykkään!

   Tosiaan vaikka rinteeseenhän mennään laskettelemaan, eikä valokuvaamaan jalustojen kera, niin otin kuitenkin pokkarin takin taskuun edes muutamien hyvien kuvien toivossa ( ja heiluvan gifin sain aikaiseksi niistä, hehe ). Ei sillä, että oltiin innokkaina valmiina laskettelemaan melkeinpä heti rinteiden auettua, mitä nyt herätyskello oli soimassa jo kello seittemän nollanolla ja silmät ristissä sai kamppeita nakella auton kyytiin. Sää oli mahtava, mittari näytti nollaa, ei tuullut taikka satanut taivaan täydeltä räntää, perfekto. Muutenkin oli tosi mukavaa, kun ei sattunut olemaan hirrmuista väentungosta, eikä hisseihinkään tarvinnut jonottaa puolta tuntia ja totta kait mahtava seura, jonka kanssa päivää viettää!

   Harmittaa kyllä, jos keskiviikon laskettelureissu jäi tämän talven ainoaksi sellaiseksi, oli kyllä sen verran mukavaa ja vaihtelua tähän "tavalliseen" arkeen istua kämpillä puoli päivää miettien mitä sitä tekisi. Noh viimeistään ensi vuonna uusiksi sitten! Niin ja koko reissun kruunaa aina joka kerta se tunne, kun olet koko päivän ollut niissä jättimäisissä kengissä ja päivän päätteeksi pääset kiskomaan ne pois jalasta viimeisillä voimillasi ja vaihtamaan tennareihin, aah. Ja totta kait se seuraavan päivän järkyttävä "joka paikka ihan jumissa auuu" -fiilis on kuin kirsikkana kakun päällä. Mutta mitenkäs te oletteko käyneet laskettelemassa tänä talvena? Ei kait tässä muuta tällä kertaa kuin hyvät viikonloput kaikille tasapuolisesti! :)

Ja lopuksi ikuisuuskysymys, lumilauta vaiko sukset?


Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

10 kommenttia :

 1. Kivoja kuvia! Ite en kauheasti laskettelusta pidä, ei oo oikein mun juttu. Mutta ite oon aina lasketellut suksilla ja tykkään niistä enemmän mitä laudasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Mä olen kanssa aina ollut tällainen suksilla viilettäjä :)

   Poista
 2. Ihana postaus!:) Ite oon laskenut 4-vuotiaasta asti suksilla, ja meillä on ollut aina koko talven asuntovaunu tunturissa. Joskus pari vuotta sitten kokeilin ekaa kertaa laskee laudalla ja koukkuun jäin! Nyt voisin laskee periaatteessa kummalla vain, mutta omistan enää vaan laudan joten sillä tulee kyllä laskettua ennemmin entä vuokrattuu sukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä huippua kokeilla laskea joskus kunnon laudalla, eikä vain sellaisella maksin harjoituslaudalla kolattua mäkea alas :D Haha joo, ei se vuokraaminen ilmaista ole :s

   Poista
 3. Tosi kiva postaus! :-) Itte lasken suksilla ja se on kyllä mun mielestä tooosi kivaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Laskettelu on kyllä kivaa puuhaa näin talvisin :)

   Poista
 4. ihana postaus c; kuvat & teksti, perfecto :D
  ja laskettelen suksilla, mutta tarkoitus olisi ens vuonna opetella lautailua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitoksia! :)
   Uijui, kuulostaa kivalta suunnitelmalta, pitäisiköhän itsekin uskaltautua :D

   Poista
 5. Hyvä postaus! Ei ole munkaan tullut kuin kerran tänävuonna lasketeltua. Sääli sinänsä! Mutta lauta sen olla pitää, kivaa puuhaa :---)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, ensi vuonna sitten uudestaan! :) Mua kyllä houkuttelisi kokeilla joskus lautaa, mutta sukset ovat tuttu ja turvallinen valinta :D

   Poista